Presentatie Anders kijken

Over zintuiglijke waarneming en communicatie.

Wat we vinden is sterk bepaald door wat we zien. Wat gebeurt er als we ons ervan bewust worden dat we ook anders kunnen kijken?
Onze maatschappij is met name visueel ingesteld, maar we horen, voelen, ruiken, proeven en beleven onbewust veel meer dan we in de gaten hebben. Het is tijd dat we bewuster leren omgaan met deze informatie: inspiratie krijgen en mogelijkheden zien die ons helpen onze ideeën makkelijker en creatiever te communiceren met anderen. Aan de hand van oefeningen leer je jezelf beter kennen en jezelf makkelijker verplaatsen in een ander.
Door te ervaren dat er zó veel meer is dan de (visuele) wereld waarmee je bekend bent, word je een rijker mens!

Wanneer er wordt gedacht in beperkingen zijn dat dus alleen maar gedachten. Het mooie is dat we die kunnen veranderen.
Besef: er is áltijd een antwoord/ oplossing… aan ons om deze te zien.

Laat je door ons inspireren en ontdek dat zogenaamde beperkingen gepaard met nieuwsgierigheid tot nieuwe inzichten leiden.
Wij verzorgen al een presentatie vanaf €400,00 inclusief workshops en communicatieoefeningen (exclusief BTW, reis- en verblijfkosten).

Bekijk onderstaand filmpje als voorbeeld van hoe je anders gaat kijken met gesloten ogen.

Boek Je zintuigen als inspiratie

Deelnemers kunnen na afloop van de presentatie het boek Je zintuigen als inspiratie aanschaffen (hardcover en/of luisterboek). Met dit boek kunnen zij zelfstandig of met hun doelgroep op zoek gaan naar nieuwe creatieve communicatievormen. Ook schreef Jofke het boek Inleiding in de beeldende middelen en het werkboek Bewust en positief je doelen bereiken.

Op de hoogte blijven?

De semiotiek houdt zich bezig met de leer van de tekens, als een manier waarop wij onze werkelijkheid vormgeven en communiceren.