Interactieve exposities

Kunst voor alle zintuigen

Dankzij een mooie samenwerking met mensen met een visuele beperking hebben wij ons ontwikkeld tot experts op het gebied van non-visuele kunstbeleving. In eigen beheer én in opdracht verzorgen wij interactieve exposities met een samenspel van verschillende disciplines, waarbij de bezoeker bewust wordt van een andere manier van waarnemen. Door de multi-zintuiglijke benadering zijn de exposities voor uiteenlopende doelgroepen érg inspirerend.

De filmpjes hieronder geven een leuke impressie van exposities in het verleden.

Taktila™
Met de Taktila methode™ kunnen we een expositie maken van voelbare replica’s van bestaande kunstwerken of afbeeldingen. Ook werken wij samen met blinde en slechtziende kunstenaars die hun belevingswereld vormgeven in voelbare beelden met inspirerende verhalen. Bekijk of beluister een voorbeeld.

Boek een multi-zintuiglijke rondleiding
Bij Studio Xplo in Tilburg kun je met een groep terecht voor een interactieve rondleiding. Maak kennis met hoe blinde mensen (kunst) waarnemen. Hier lees je er alles over.

Een expositie op locatie?
Wil jij je bezoekers, klanten, leerlingen of bewoners inspireren met een multi-zintuiglijke expositie met een boodschap?
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven?

https://youtu.be/yuEynwdC1fE

Corrie Balemans beschrijft in bovenstaand filmpje wat ze ziet terwijl ze een sculptuur van Jofke bekijkt met haar handen. Nieuwsgierig naar meer? Klik hier.