Multizintuiglijke (kunst)beleving op maat

Ieder onderdeel van onze hersenen is verantwoordelijk voor het verwerken van een van de zintuiglijke stimuli. Wij werken samen met artiesten die een origineel aanbod hebben ontwikkeld voor multi-zintuiglijke beleving van kleur, beeld en kunst in de brede zin van het woord.
Met ons multi-zintuiglijke aanbod kunt u de leefbaarheid, zelfredzaamheid en het plezier van uw doelgroep bevorderen.
Wij organiseren graag een interactieve presentatie, workshop, performance, cursus of project op maat voor u. Zo kunnen we u bijvoorbeeld helpen

  • tekst, beeld, klank en kleur om te zetten in voelbare vormen.
  • te communiceren met geur, beeld, beweging, klank en tast. Denk aan een dansvoorstelling voor blinden of een muziekoptreden op geuren.

Wij werken onder andere samen met Studio i, Special Arts en Mikxs om musea toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Hiervoor zetten wij o.a. Taktila™ in om replica’s te maken van bestaande kunstwerken en voor educatieve programma’s. Voor het Van Abbemuseum in Eindhoven maakten we reeds een aantal voelreplica’s van schilderijen uit hun collectie.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Sandra Bolten is een van onze samenwerkingspartners. Zij verzorgt o.a. kledingadvies aan mensen met een visuele beperking. Sandra richt met haar klanten ook de kledingkast in, zodat zij zelfstandig hun kleding kunnen kiezen en combineren. Hierdoor zijn zij niet meer afhankelijk van de kledingkeuze van anderen die voor hen bepalen.